neděle 17. října 2010

Holandsko - cesta


Holandsko 2010

Tak po pájinym dlouhém přemlouvání se kája přece jen odhodlal jet do Holandska, i když v 5 lidech v Carismě, což není tedy opravdu nic moc, k tomu ještě dvě kola na střeše.. tak snad se s tím carisma nějak popere.
Carisma je totálně přetížená a zadní kola jsou zabořená v blatnících. Nic nešlo hladce - při nandávání kol zjišťujeme, že jedno z kol má příliš úzkou rámovou tyč, na kterou se má přichytit a nosič, vše se vyřeší nastavení rámu pomocí starého pláště, Kája si trochu zanadával, ale nakonec vše vcelku rychle vyřešil.
V 23,30 vyjíždíme z Prahy směr Rotterdam, dle navigace nás čeká nějakých 1200 dálničních kilometrů. V pěti lidech s klama na střeše se nedá jet více než 100km/h, aby se udržela nějaká slušná spotřeba. Vezeme Dájiny spolužačky, které se tísní vzadu ve třech a pod nohama mají ještě krosnu, ač to jsou útlá děvčata, tak tohle fakt jako chlap nechápu. Za volantem začíná Kája s výhledem, že pokud to půjde, tak to celý odřídí, což před cestou přes noc moc nepřidá.
Cestu jsme vybrali spodem přes Köln, Franfurkt, do Holandska. Cesta vrchem přes Dresden atd.. je sice o nějakých 100km kratší ale o dost horší, co se týká dálnic.
V Německu je cesta stereotypní po dálnicích, kde i na pokročilou noční dobu je pořád slušný provoz, začínám bojovat s únavou. Přece jen v pátek jsem byl ještě v práci, strach, abych někde nezaspal, začíná být velký, a tak jsem rád, že v cca 2hodiny ráno se Pája nabízí, že to vezme. Nakonec  řídí až do pěti, klobouk dolů za takovýhle výkon - je to její první velká cesta za volantem v zahraničí. Přes Německo je hodně uzavírek s omezením rychlosti, tak cesta utíká celkem pomalu. Mně 3hodinová pauza pomáhá, odpočinu si na zbytek cesty. Ze zadních sedaček je slyšet pouze spokojené oddychování a čas od času podivná melodie. Holky spí celou noc a probouzí se až na hranicích Německa s Holandskem. Do Rotterdamu zbývá už jen pár desítek km - v 10,30 úspěšně dorážíme do Rotterdamu a jedeme směrem na centrum, abychom holky trochu přiblížili, nakonec je vyhazujeme na benzince. Naše cesty se rozchází, holky mají v plánu prostopovat Holandsko, kdežto my budeme využívat služeb jízdních kol. 

Žádné komentáře:

Okomentovat